Класичний рецепт чізкейку з сиру передбачає використання молочних продуктів високої жирності. Сир краще брати однорідний і пропускати його через м’ясорубку або блендер до отримання ніжної консистенції.
Класичний чізкейк з сиру
Пиріг по цьому рецепту виходить завжди навіть у новачка-кулінара, важливо лише суворо дотримуватися технологію його приготування.

Необхідні продукти:
- 400 г печива на топленому молоці;
- 150 г вершкового масла;
- 800 г сиру пожирніше;
- 3 яйця;
- 10 г ванільного цукру;
- 1 г ваніліну;
- 250 г густої сметани;
- 120 мл 20% вершків;
- 240 г цукрового піску.
Рецепт приготування.
Печиво подрібнюють в крихту. Зручно робити це за допомогою блендера, але можна скористатися і звичайною товкачиком.
Масло розтоплюють на водяній бані або в мікрохвильовці.
Остигле масло наливають у розкришене печиво, ретельно перемішують.
Дно форми (краще взяти роз’ємну) застеляють пергаментом. У форму викладають масу і утрамбовують її, залишаючи по краях невисокі бортики.
Ємність з основою для пирога ставлять у холодильник і переходять до приготування начинки.
Сир збивають блендером до отримання кремовою структури (близько 4 хвилин). Вливають вершки і продовжують збивати ще 2 хвилини.
В сирно-вершковий склад додають цукор (200 г звичайного і ванільний), яйця і знов збивають блендером.
Охолоджену основу рівномірно покривають збитою масою.
Форму з чізкейк відправляють в розігріту до 170° С духовку на 50 хвилин. За цей час відкривати дверцята не рекомендується.
Поки пиріг печеться, збивають сметану з залишками цукру і ваніліном.
Після закінчення 50 хвилин чізкейк дістають з духовки і поливають сметанним кремом. Потім його продовжують випікати ще 6 хвилин при 200° С.
Перед подачею на стіл сирний чізкейк прибирають в холодильник мінімум на 4 години.
Порада: щоб продукти краще з’єднувалися, їх треба вийняти з холодильника за годину до готування.
Рецепт приготування без випічки
Смачний ніжний десерт можна приготувати без використання духовки. Потрібна текстура чізкейку досягається завдяки додаванню желатину.

Вимагається:
- 300 г печива кшталт «Ювілейного»;
- 100 г вершкового масла;
- 600 г сиру жирністю від 15%;
- 200 мл жирних вершків;
- 150 г цукрового піску;
- 1 г ванілі;
- 100 мл очищеної води;
- 25 г желатину без добавок.
Технологія приготування.
Желатин висипають у воду і залишають на годину.
Печиво кришать, з’єднують з підталим маслом, розмішують до однорідності, щільніше укладають у форму і прибирають в холодильник.
Щоб желатин добре розійшовся, ємність з ним ставлять на водяну баню, але до кипіння не доводять.
З допомогою міксера збивають вершки з піском, додають сир і знову збивають до одержання ніжної маси. Вливають желатин.
Отриманий склад викладають на основу пирога, рівномірно розподіляючи по поверхні.
Чізкейк без випічки повинен настоятися в холодильнику протягом 6 годин.
В мультиварці
Чізкейк в мультиварці готується швидко, просто, а за смаком не поступається десерту, зробленому звичайним способом.

Необхідні компоненти:
- 400 г сиру;
- 125 г вершкового масла;
- 160 г борошна;
- 2 яйця і 2 жовтки;
- 30 г цукру;
- 200 г сметани високої жирності;
- 200 г цільного згущеного молока.
Кроки приготування.
Жовтки з цукром розбовтують виделкою.
Додають м’яке масло.
Досипають борошно, вимішують тісто і прибираємо його в холодильник на півгодини.
Охолоджене тісто розкачують і поміщають в чашу мультиварки, застелену папером для випічки. Формують невисокі бортики.
У мисці змішують міксером сир, яйця, сметану, в кінці додають згущене молоко.
Крем викладають поверх коржа.
Запускають програму «Випічка» на 50 хвилин.
Після відключення мультиварки пиріг залишають всередині ще на 15 хвилин.
З маскарпоне в домашніх умовах
Жирний сир маскарпоне ідеально гармонує з пісочної основою. Десерт, приготований за цим рецептом, нагадує суфле і просто тане в роті.

Необхідні продукти:
- 200 г печива;
- 0,5 кг маскарпоне;
- 200 г вершків пожирніше;
- 3 яйця;
- 150 г цукрової пудри;
- 1 г ваніліну;
- 100 г масла.
Рецепт приготування.
Печиво пропускають через м’ясорубку або розкочують качалкою, щоб вийшла крихта.
Масло розм’якшують в мікрохвильовці і змішують з печивом.
Отриману основу накладають у форму, розрівнюючи поверхню і роблячи бортики, потім ставлять у холодильник.
Для начинки маскарпоне розмішують з цукровою пудрою. Краще робити це міксером на середній швидкості. Продовжуючи збивати, акуратно вводять вершки, ванілін, потім яйця (по одному).
Ніжну начинку викладають на основу з печива.
Форму ставлять на деко з водою, налитої до середини бортиків. Якщо форма роз’ємна, її спочатку обертають фольгою, щоб пиріг не намок.
Ласощі поміщають в духовку і випікати при 160° С приблизно 100 хвилин. Остиглий у вимкненій духовці чізкейк з маскарпоне відправляють в холодильник на 5 годин.
З додаванням полуниці
Цей чізкейк підкуповує надзвичайною ніжністю, легкістю, оксамитовість. Десерт готується просто: його може зробити навіть починаюча господиня.

Вимагається:
- 300 г жирного сиру;
- 150 г цукру;
- 60 г пшеничного борошна;
- 3 яйця;
- 150 г сметани як можна жирніше;
- 400 р полуниці.
Спосіб приготування.
Ягоди миють, за допомогою блендера перетворюють в пюре, потім протирають через дрібне сито, щоб відокремити насіння.
Полуничне пюре з’єднують з сиром і перемішують в блендері.
Яйця збовтують міксером, поступово засипаючи цукор і борошно. Додають сметану, сирно-полуничну масу і збивають знову.
Те, що вийшло, переливають у форму з пергаментом і ставлять в духовку, розігріту до 150° С, на 70 хвилин.
Остигле при кімнатній температурі ласощі прибирають в холодильник на ніч або мінімум на 6 годин.
Шоколадний чізкейк
Особливістю такого чізкейку є хрустке тісто, приготоване особливим способом. Начинка по цьому рецепту виходить білої, але можна зробити її шоколадною, додавши трохи какао.

Інгредієнти:
- 250 г борошна;
- 170 г вершкового масла;
- 3 яйця;
- 320 г цукрового піску;
- 5 г пекарського розпушувача;
- 20 г какао;
- 600 г сиру пожирніше;
- 15 г кукурудзяного крохмалю;
- 200 г 20% сметани.
Технологія приготування.
Заздалегідь готують тісто, так як його необхідно протримати в холодильнику 3-4 години. Для цього розтоплюють масло, додають 160 г цукру, 1 яйце і заважають, поки всі крупинки не розійдуться.
Окремо з’єднують какао, просіяне борошно, розпушувач. Сипкий і олійно-яєчний склади змішують.
Масу розминають руками протягом 5-7 хвилин, поки не вийде круте тісто. Його ділять на 2 нерівні частини, кладуть у пакети і прибирають в холодильник.
Сир збивають у блендері, додають окремо змішані яйця, цукор, що залишився, крохмаль, сметану.
Охолоджене тісто (більшу частину) розгортають і поміщають на дно форми, по краях формують бортики.
На тісто викладають сирну начинку.
Коржиком з решти тіста накривають чізкейк, з’єднуючи бортики з краями верхнього коржа.
Пиріг випікають протягом години при 190° С.
З бананами
Банановий чізкейк особливо соковитий і ніжний. Для його приготування підійдуть тільки переспілі банани.

Знадобиться:
- 300 г печива;
- 150 г масла вершкового;
- 400 г сиру;
- 180 г 25% вершків;
- 3 яйця;
- 3 банана;
- 150 г цукру;
- 20 мл лимонного соку;
- 20 г лимонної цедри.
Рецепт приготування.
Основу з раскрошенного печива і станув масла розподіляють по дну форми.
У блендері збивають банани, цедру і сік лимона.
До банановому пюре додають сир, окремо збиті з цукром яйця і сметану. Збивають до одержання однорідності.
Суміш виливають на основу. Пиріг випікають при 190° С 50 хвилин.
Чізкейк Нью-Йорк — класичний рецепт
Цей чізкейк являє собою окрему версію сирного пирога. Класичний варіант витриманий в строгому стилі і не передбачає включення яких-небудь добавок.

Необхідні продукти:
- 60 г пшеничного борошна;
- 40 г кукурудзяного борошна;
- 6 яєць;
- 10 г вершкового масла;
- 300 г цукру;
- 100 мл лимонного сиропу;
- 150 мл вершків для збивання;
- 1 кг сиру «Філадельфія»;
- 2 г ваніліну;
- 1 г лимонної кислоти;
- 3 г солі.
Спосіб приготування.
Жовтки трьох яєць відокремлюють від білків. Жовтки збивають з 50 г цукру і сіллю, білки — окремо.
Акуратно додають просіяне пшеничне борошно і 1 г ваніліну.
Бісквітне тісто вимішують і відразу перекладають його у форму. Випікають при 170° С 30-40 хвилин (до золотистої скоринки).
Остиглий корж, не виймаючи з форми, просочують лимонним сиропом.
У кухонному комбайні збивають кукурудзяне борошно, цукор, що залишився, сир. В кінці додають ваніль, 3 яйця і вершки, не вимикаючи техніку. Маса повинна вийти дуже пишною.
Крем розподіляють по поверхні коржа.
Форму з пирогом ставлять на деко, наповнений гарячою водою. Десерт випікають трохи більше години при тій же температурі.
Готовий чізкейк можна прикрасити свіжими ягодами, часточками фруктів, горіхами, шоколадною стружкою, листочками м’яти, кокосовою стружкою.