Кабачок – недорогий низькокалорійний овоч, який є основним інгредієнтом багатьох страв. Складно вибрати кращі рецепти: швидко і смачно кабачки в духовці можна приготувати з різним соусом і начинками. По самому простому рецепту кабачки нарізають кільцями і запікають у духовці, а потім подають на стіл з улюбленим соусом. Але є і більш складні, розраховані на справжніх цінителів смаку.
Кабачки, запечені в духовці – швидкий і смачний рецепт
На 1 кг основних овочів знадобляться наступні продукти:
- по 2 ст. л. майонезу (можна замінити не сильно густою сметаною) і кетчупу;
- часник – пара зубчиків;
- ложка будь-якого масла;
- сіль.
Приготування:
У загальній складності на приготування страви піде близько півгодини.
Рецепт приготування з сиром
Для приготування 2 кабачків з хрусткою сирною скоринкою знадобляться:
- 2 курячих яйця;
- кілька подрібнених зубчиків часнику – за смаком;
- 3 ложки сметани;
- чайна ложечка гірчиці;
- 0,1 кг сиру;
- зелень, спеції, сіль.
Покроковий рецепт:
В цілому, на запікання кабачків піде близько години, включаючи підготовку овочів.
З фаршем і помідорами
Щоб спекти кабачки з фаршем в духовці за цим рецептом, готуємо наступні продукти:
- середнього розміру кабачок;
- 0,3 кг фаршу;
- 2 помідори;
- 0,2 кг сметани (можна замінити майонезом);
- сіль за смаком;
- дрібно порубана зелень – за бажанням.
Як запікати:
От і все! Просте і швидке блюдо, на приготування якого пішло приблизно півгодини, можна подавати на стіл!
Можна також зробити запіканку з помідорами, основний компонент якої – кабачки.
На 2 середнього розміру овоча беруть
- 0,2 кг курячого фаршу;
- 3 помідори;
- цибулинку;
- куряче яйце;
- ложку томатної пасти;
- 0,1 г твердого сиру;
- 2 ложки сметани;
- сіль і спеції за смаком.
Як готують:
З фаршем і рисом
Щоб приготувати таку різновид кабачків, 3 середніх овоча беруть:
- 4 помідори;
- по 2 ложки рису і сметани;
- 0,1 кг твердого сиру;
- 200 мл води;
- ложку томатної пасти;
- 150 г фаршу;
- сіль і спеції.
Приготувати кабачок з начинкою з фаршу просто. Для цього потрібно:
На приготування страви йде приблизно годину.
Запіканка з кабачків з куркою і сиром
Запіканка з кабачків – це чудовий вибір швидкого і простого приготування вечері. Овочі добре поєднуються з курячим м’ясом, сир надає страві апетитний зовнішній вигляд.
Для приготування на 1 кабачок знадобляться наступні інгредієнти:
- 0,4 кг курячого філе;
- 0,1 кг твердого сиру;
- стакан молока;
- 3 ложки масла (вершкового);
- 2 ложки борошна;
- сіль і спеції.
Як приготувати:
Запіканку їдять гарячою, щоб краще відчувати її смак і відчути соковитість.
Ще один варіант приготування запіканки включає в список інгредієнтів наступні продукти:
- 2 кабачка молочної стиглості;
- 0,4 кг курячого м’яса (філе);
- 2 яйця;
- 50 г напівтвердого тертого сиру;
- луковичка і трохи часнику;
- по ложці сметани і масла рослинного;
- кілька гілочок кропу;
- сіль, перець.
Як готувати:
Шматочки запіканки викладають на листки салату і подають зі свіжими овочами.
Піца з кабачків з ковбасою і помідорами
Дуже смачною виходить піца, тісто для якої готують з додаванням тертого кабачка. На одну велику піцу знадобиться кабачок, 150 г борошна, 3 яйця, чайна ложка розпушувача, половину чайної ложечки солі і пучок петрушки. Для начинения будемо використовувати томати (5 шт.), ковбасу (близько 120 г), сир твердий (0,1 кг) і одну гірку перчинку.
Спочатку робимо тісто:
Далі викладаємо начинку: помідорні гуртки, трикутники з ковбаси і колечка очищеного від насіння перцю. Поверх на піцу насипати тертий сир.
Після відправляємо в середньо розігріту духовку на 25 хвилин.
Кабачкова фріттата в духовці
Італійський омлет – фріттата – готується з овочевою, сирної або м’ясною начинкою.
Для приготування кабачкової фріттати на 0,2 кг кабачків знадобляться:
- 5 яєць;
- морква середнього розміру;
- невелика луковичка, порізана невеликими брусочками;
- дрібно порубана зелень;
- олія (рослинна);
- вода;
- сіль і приправи.
Готувати фріттату, незважаючи на складність назви, дуже легко:
Омлет буде готовий, коли яєчна суміш затвердіє.
Точний час випікання залежить від товщини форми: чим ємність глибше і менше, тим довше буде готуватися фріттата.
Наприклад, омлет товщиною 1 см буде готовий вже через 10 хвилин, а якщо товщина 5 см, то доведеться чекати готовності близько 40 хвилин.
Закуска з зеленню і часником
Корисна закуска, яку можна приготувати, як гарнір до м’яса, готується досить швидко.
Спочатку готуємо продукти:
- 4 молоденьких кабачка;
- часник – за смаком;
- зелень (петрушка, кріп);
- масло рослинне або оливкове;
- сіль і спеції.
Тепер переходимо безпосередньо до приготування:
Кабачки, запечені в сметані в духовці
Цей спосіб приготування страви зручний тим, що кабачки не підгоряють, а готові кружечки виходять м’якими, з апетитною сирною скоринкою.
Для запікання на 1 кг овочів знадобляться:
- склянка сметани;
- вершкове масло;
- 3 яйця;
- приправи, зелень, сіль, спеції.
Починається дія з підготовки основного продукту: його промиваємо, при необхідності чистимо. Потім ділимо на брусочки товщиною близько 1 см.
Після цього слідуємо рецептом приготування:
На приготування цієї страви піде близько півтора годин.