Котлети можна приготувати з різних продуктів, але з курячого м’яса вони виходять особливо ніжними і повітряними. Відносяться до дієтичного харчування. Курячі котлети в духовці підходять тим, хто приділяє увагу фігурі і маленьким діткам.
Класичні курячі котлети в духовці
Котлети з курячого фаршу, виходять смачними, з мінімальними тимчасовими витратами.

При приготуванні фаршу не можна переборщити з додаванням яєць, інакше під час теплової обробки котлети почнуть розпадатися і стануть жорсткими. Щоб блюдо вийшло соковитим, додають м’якуш, який заздалегідь слід вимочити в молоці або воді.
Інгредієнти:
- часник – 3 зубки;
- курка – 430 г філе;
- сіль;
- батон – 85 г пшеничного;
- перець;
- жир курячий – 55 г;
- цибуля – 1 цибулина;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
М’ясо нарізати.
Помістити в м’ясорубку. Встановити решітку середнього розміру.
Перекрутити.
В піалу влити воду, покласти батон. Через чверть години віджати.
З’єднати з фаршем.
Часник натерти, скориставшись дрібної теркою. Закинути в фарш.
Цибулю нашаткувати, як можна дрібніше.
Додати разом з жиром в основну масу.
Поміняти грати на дрібну. Перекрутити всю масу повторно.
Влити яйце. Посипати сіллю. Поперчити. Перемішати.
Скрутити котлетки.
Розжарити сковорідку.
Залити масло.
Смажити до золотистого кольору з кожної сторони. На це потрібно три хвилини.
Перемістити до ємність, яка витримує високі температури. Накрити кришкою.
Помістити в духову шафу.
Витримувати режим 190 гр.
З додаванням сиру
Це прості в приготуванні вироби, які добре поєднуються з гарніром з картоплі, макаронів або рису.



Інгредієнти:
- сіль;
- фарш – 600 г курячого;
- сир – 110 г;
- яйце – 1 шт.;
- спеції;
- батон – 110 г;
- сухарі панірувальні – 60 р.
Приготування:
Залити водою батон. Коли розм’якне, віджати.
Помістити фарш в миску. Закинути віджатий м’якуш. Влити яйце. Посипати спеціями і сіллю.
Натерти сир. Використовувати дрібну тертку.
Перемішати.
Скрутити котлетки.
Вмочити в сухарі панірувальні.
Розмістити на листі.
Виставити в духовій шафі режим 200 гр.
Готувати півгодини.
Рецепт приготування в паніровці
Читайте покроковий варіант приготування соковитого страви з сумуючої скоринкою.

Інгредієнти:
- майонез – 1 ст. ложка;
- курка – 950 г філе;
- сухарі панірувальні – 170 г;
- цибуля – 1 луковичка;
- яйця – 2 шт.;
- батон – скибки;
- спеції.
Приготування:
Промити м’ясо. Порубати на шматки.
Цибулю нарізати на шматки.
Підключити м’ясорубку.
Перемолоти.
Змішати зі спеціями, сіллю і майонезом. Відставити на дві години в прохолодному місці.
Перемішати яйця.
Сформувати котлетки.
Вмочити в яєчну суміш.
Обкачати в сухарях.
Розташувати на деку.
Прибрати в духовку.
Приготування займе близько півгодини при 180 гр.
Курячі котлети з грибами
Це блюдо підійде не тільки для щоденного раціону, але й прикрасить будь-який святковий стіл.

Інгредієнти:
- борошно – 2,5 ст. ложки;
- курка – 470 г філе;
- сіль;
- гриби – 310 г печериць;
- кріп свіжий – 20 г;
- цибуля – середня цибулина;
- часник – 2 зубки;
- масло – для засмажки;
- яйце куряче 2;
- перець чорний.
Приготування:
Грибочки промити. Подрібнити. Викласти в тарілку.
Позбавити від лушпиння цибулинку. Дрібно порубати.
У гарячу сковорідку налити олію. Помістити цибулинку з грибочками. Посмажити.
Промити м’ясо. Скориставшись блендером, перетерти.
Нашаткувати кріп.
Часник нарізати дрібними шматочками.
Всі продукти, зазначені в рецептурі з’єднати. Перемішати.
Включити котлетки.
Розмістити на деко. Сховати в духовку.
Запікати півгодини. Температура 180 гр.
З начинкою з капусти
Блюдо бере початок в білоруській кухні. З простих продуктів, виходить смачне, ароматне ласощі.

Інгредієнти:
- масло для піджарки;
- свинина – 320 г;
- цибуля – цибулина в начинку;
- яловичина – 320 г;
- сіль;
- морква – 1 шт. для начинки;
- сметана – 150 г;
- капуста – 150 г білокачанна;
- яйце – 3 куряче (для фаршу, для панірування, для начинки по одному);
- панірувальні сухарі.
Приготування:
Промити м’ясо. Подрібнити. Скористатися для цього блендером або м’ясорубкою.
Влити сметану. Підсолити. Присипати перцем. Перемішати. Відставити в холод на кілька годин.
Нашаткувати капусту.
Натерти морквину, скориставшись теркою великого розміру.
Цибулю порізати півкільцями.
Помістити моркву і цибульку в сковорідку. Влити олію. Прожарити.
Помістити капусту. Обсмажити.
Одне яйце відварити. Порізати. Закинути до овочів. Перемішати.
Підсолити, перемішати.
У фарш додати одне яйце. Перемішати.
Сформувати коржик з фаршу. Всередину покласти начинку.
З’єднати краї. Скачати в руках, надавши форму котлетки.
Вмочити в яйці, потім в сухарях.
Помістити у фритюрницю. Обсмажити.
Перемістити у форму для випічки.
Прибрати в духовку.
Потрібно півгодини при 180 гр.
Дієтичні без яєць
Корисний варіант для тих, хто на дієті.

Інгредієнти:
- часник – 2 зубки;
- фарш – 460 г курячий;
- базилік;
- цибуля – 160 г;
- чебрець;
- геркулес – 65 г;
- орегано;
- кінза – 35 г;
- перець;
- сіль;
- вода – 75 мл крижаної води.
Базилік містить значну кількість вітаміну С. Чебрець – додає гірчинку, покращуючи смак.
Приготування:
Порубати цибулю. Помістити у високу піалу. Влити ложку водички.
Включити блендер. Збити.
Кінзу порубати.
Змішати геркулес, фарш, зелень, цибулю. Перемішати.
Взяти землянку. Пропустити часник. Змішати з фаршем.
Посипати спеціями.
Залити воду.
Змішати. Відбити. Завдяки цьому він збагачується киснем, а котлети стануть смачніше.
Вкрити плівкою. Прибрати для набухання в холодильник.
Форму промазати маслом.
Сформувати котлетки. Розмістити на формі.
Запікати в духовій шафі.
На цю процедуру потрібно півгодини.
Режим 200 гр.
При додаванні у фарш для котлет сметани, тертої картоплі чи моркви, вони будуть м’якше і пишніше.
Курячі котлети з кабачком
Якщо ви замислюєтеся про здорове харчування, зверніть увагу на цей рецепт.

Інгредієнти:
- чорний перець мелений;
- кабачок – 250 г;
- олія соняшникова – 25 мл;
- фарш курячий – 850 м;
- сіль – 1 ч. ложка;
- кріп – 12 м;
- кінза – 7 г;
- петрушка – 7 г;
- яйце – 1 куряче;
- цибуля – 100 г ріпчастої.
Приготування:
Натерти кабачок, скориставшись середньої теркою.
Змішати фарш з кабачком і яйцем.
Нашаткувати петрушку і кінзу з кропом.
Закинути в фарш. Посипати перцем. Підсолити.
Перемішати.
Зліпити котлетки.
Обсмажити у сковороді зовсім небагато. Головне, щоб встигли схопитися.
Розмістити на листі.
Відправити в духовку.
Готувати півгодини, виставивши режим 180 гр.
По-киевски в духовці
Це блюдо набагато корисніше, ніж приготоване на сковороді.

Інгредієнти:
- білі крихти свіжі – 2 склянки;
- грудка куряча – 6 шт.;
- сіль;
- плавлений сир тертий – 0,5 склянки;
- мускатний горіх – 0,5 ч. ложки;
- часник – 2 зубки;
- білок – 2 яєчних;
- петрушка – 2 ст. ложки.
Приготування:
Промити м’ясо.
Відбити кухонним молотком кожен шматок.
Часник натерти. Змішати з сиром, нашаткованої петрушкою і мускатним горіхом.
Скачати шість котлеток.
Розмістити у центрі грудки. Загорнути.
Закріпити шпажками.
Вмочити в сухарі.
Викласти на деко.
Запекти в духовій шафі.
Рубані котлети по-пожарски
Смачні рубані котлети прикрасять затишний домашній вечерю або недільний обід.

Інгредієнти:
- м’ясо куряче – 550 г;
- сухарі панірувальні – 5 ст. ложок;
- вершки жирні – 200 г;
- батон – 150 г;
- масло для піджарки;
- перець чорний;
- цибулина – 1 шт.;
- сіль;
- масло вершкове – 30 р.
Приготування:
Почистити, потім порізати цибулину на дрібні кубики.
Влити олію. Розмістити у сковорідці. Обсмажити.
Перекласти в тарілку.
Обрізати кірки батона. М’якоть посікти на шматки середнього розміру.
Закинути в піалу. Залити вершками.
Через чверть години злити залишки вершків. Не віджимати.
Нарубати м’ясо як можна дрібніше.
У мисці з’єднати курку, м’якушка, зажарку, сіль, перець, порзане масло. Замісити однорідну масу.
Зліпити котлети. Поставити в холодильник.
Через півгодини обваляти в сухарях.
Обсмажити в гарячому маслі на сковороді або у фритюрі. За часом не більше трьох хвилин.
Перемістити на деко і прибрати в духовку.
Запікати півгодини. Режим 180 гр.