Тушкованою картоплею нікого не здивувати. Однак якщо докласти мінімум зусиль і фантазії, то можна приготувати незвичайне блюдо, яке приведе в захват усіх. Завдяки гасіння картопля виходить особливо корисною і поживною.
Тушкована картопля з м’ясом у каструлі
Готується з використанням невеликої кількості рідини. Виходить ніжною, м’якою, дивно ароматною.

Інгредієнти:
- свиняча вирізка – 370 г;
- вода;
- олія соняшникова – 7 ст. ложок;
- сіль;
- морква – 2 шт.;
- перець чорний горошком – 3 шт.;
- цибуля – 2 цибулини;
- перець горошком запашний – 3 горошини;
- картопля – 650 г;
- лавр – 3 аркуша;
- томатна паста – 1 ст. ложка.
Приготування:
М’ясо промити. Обсушити, промокнувши паперовим рушником.
Зрізати жир, можливі прожилки і плівку. Видалити дрібні кісточки.
Нарізати. Потрібні порційного розміру шматочки.
З моркви зрізати верхній шар. Натерти.
Бульби картоплі очистити. Порізати. Знадобляться кубики.
З цибулин зняти лушпиння. Нашаткувати. Необхідна соломка.
Розжарити сковорідку.
Влити олію.
Закинути свинину.
Обсмажити. Прибрати на тарілку.
Помістити овочі в сковорідку. Підсмажити.
Змішати свинину з засмажкою.
Підготувати каструльку.
Закинути м’ясну засмажку.
Помістити картоплю.
Посолити.
Закинути перець в горошках.
Влити томатну пасту.
Закинути лаврушку.
Влити трохи води.
Перемішати.
Накрити кришкою.
Поставити на вогонь. Він повинен бути мінімальним.
Томити годину.
Рецепт приготування в мультиварці
Коли в будинках з’явилася мультиварка, у жінок з’явився вільний час, який можна провести з сім’єю. Картопля тушкована в мультиварці виходить дуже ніжною.



Інгредієнти:
- курка – тушка;
- борошно – 2 ст. ложки;
- картопля – 1200 м;
- зелень – 35 г;
- сметана – 3 ст. ложки;
- помідори – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 2 цибулини.
Приготування:
Тушку промити. Обробити.
Помістити в чашу.
Таймер виставити на годину.
Виставити режим. На цьому етапі знадобиться «Варка».
Очистити бульби картоплі. Нарізати. Потрібні порційні шматки.
Закинути в чашу.
Помідори подрібнити.
Надіслати до картоплі.
Перемкнути режим. Тепер потрібно «Гасіння».
Очистити і нашаткувати цибулька.
Моркву натерти. Знадобиться велика терка.
Розжарити сковорідку.
Помістити овочі. Засмажити.
Взяти суху сковорідку.
Засмажити борошно. Вона повинна придбати відтінок коричневого кольору.
Залити сметану. Розмішати.
Просмажити три хвилини.
Отримані засмажки відправити в чашу.
Підсолити.
Зелень нашаткувати.
Відправити в мультиварку.
Загасити чверть години.
З куркою
Смак тушкованої картоплі з куркою можна урізноманітнити, якщо додати в блюдо сметану.

Інгредієнти:
- сметана – 230 мл;
- лаврушка – 2 аркуша;
- картопля – 1200 м;
- перець;
- цибулина – 1 шт.;
- сіль;
- олія оливкова;
- вода – 270 мл;
- морква – 1 шт.;
- грудка – 630 г копченої.
Приготування:
Очистити цибулину.
Нашаткувати. Для приготування краще використовувати півкільця.
Натерти морквину. Скористайтеся великою теркою.
В розпечену сковорідку влити олію.
Помістити овочі.
Порізати курку на шматки порційного розміру.
Закинути в сковорідку.
Накрити кришкою. Протушкувати.
Підсолити сметану. Приправити перцем. Покласти лаврушку.
Отриманий соус залити в каструльку.
Помістити засмажку.
Влити воду. Загасити.
Через годину нарізати бульби картоплі. Бажано кружечками.
Помістити в каструльку.
Якщо треба, долити ще рідини. Загасити півгодини.
З тушонкою
У радянські часи — це страва вважалося делікатесом. Готували його тільки по великих святах. Адже у часи дефіциту дістати цей заповітний продукт було не просто. Для молодого покоління тушкована картопля з тушонкою не є цінністю, але від цього, ласощі не стає менш смачним. Здивуйте сім’ю і приготуйте забуте, ароматне блюдо, яке навіє вам спогади минулого.

Інгредієнти:
- картопля – 10 бульб;
- олія соняшникова – 1 ст. ложка;
- тушонка – 380 г;
- масло вершкове – 2 ст. ложки;
- цибуля – 1 головка;
- перець мелений чорний;
- часник – 2 зубки;
- сіль;
- морква – 1 шт.;
- зелень – 30 г;
- паста томатна – 1 ст. ложка.
Приготування:
Нашаткувати цибулину.
Порубати зубки часнику.
Перетерти морквину. Добре для цієї мети підійде терка крупного помелу.
Взяти вилку. Розім’яти тушонку.
Очистити бульби картоплі. Порізати на дольки.
Залити картоплю водою. Рідина повинна покрити овоч до середини.
Помістити на розігріту сковорідку цибулю. Прожарити.
Закинути морквину. Протушкувати.
Влити томатну пасту. Перемішати.
Коли закипить, викласти тушонку.
Протушкувати чотири хвилини.
Перекинути до картоплі.
Підсолити. Посипати перцем.
Накрити кришкою.
Протушкувати вісім хвилин.
Порубати зелень. Закинути разом з часником до картоплі.
Викласти масло вершкове. Розмішати.
З грибами
Картоплю з грибами можна приготувати, використовуючи печериці. Також дуже смачно виходить з лісовими відварними або грибочками з консервованою продукцією.

Інгредієнти:
- олія оливкова;
- картопля – 1700 м;
- спеції;
- печериці – 340 г;
- перець – 5 горошин;
- цибуля – 2 головки;
- сіль;
- морква – 2 шт.;
- лавр – 3 аркуша;
- часник – 3 зубки.
Приготування:
Скибами порізати картоплю.
Залити воду. Рідина повинна повністю покрити шматки картоплі.
Поставити тушкуватися.
Печериці промити.
Порізати.
Використовуючи тертку великого розміру перетерти морквину.
Нашаткувати цибулю.
Розжарити сковорідку.
Влити масло оливкове.
Закинути овочі з грибочками. Протушкувати.
Всипати сіль.
Посипати приправами.
Закинути горошинки перцю.
Розмішати.
У картоплю покласти лаврушку.
Нашаткувати зубки часнику. Закинути до картоплі.
Підсолити. Перемішати.
Коли дочекалися м’якості картоплі, помістити обжарку.
Перемішати.
Загасити.
З додаванням капусти
Картопля з капустою – це ситна страва, хороший варіант для вечері в колі родини.

Інгредієнти:
- гриби – 250 г;
- капуста – качан;
- олія оливкова;
- картопля – 7 бульб;
- вода – 270 мл;
- томатна паста – 2 ст. ложки;
- морква – 2 шт.;
- сіль;
- цибуля -1 головка;
- перець.
Приготування:
Видалити пожухлі листя з качана.
Вирізати качан.
Листя нашаткувати.
Подрібнити бульби картоплі. Потрібна соломка.
Натерти моркву. Можна нарізати соломкою.
Нашаткувати цибулю.
Гриби нарізати шматочками.
Смажити картоплю на оливковій олії. Коли з’явилася скориночка золотистого забарвлення, засипати печериці з овочами.
Загасити.
Закинути капусту. Загасити.
Закип’ятити воду.
Змішати з томатною пастою.
Залити овочі.
Накрити кришкою.
Загасити півгодини.
Тушкована картопля з квасолею і м’ясом
Страва виходить ніжним, м’яким і дуже ароматним. Квасоля дуже добре поєднується з картоплею і робить страву більш оригінальним.

Інгредієнти:
- чебрець;
- свиняча шия – 630 г;
- кріп;
- олія оливкова;
- картопля – 1300 м;
- орегано;
- квасоля – 230 г;
- перець перемелений;
- морква – 1 шт.;
- сіль;
- цибуля – 1 головка.
Приготування:
Залити масло в казан.
Нашаткувати цибулю. Знадобляться кубики.
Помістити в казан.
Моркву подрібнити. За формою потрібна соломка.
Відправити до цибулі. Засмажити.
Порубати свинину. Шматки повинні бути порційними.
Просмажити вісім хвилин.
Присолити.
Засипати спеції.
Розмішати.
Помістити картоплю.
Влити воду. Продукти повинні бути покриті рідиною.
Коли картопля майже готовий, всипати квасолю.
Загасити чверть години.
Присипати подрібненим кропом. Перемішати.
Спосіб приготування з качкою
Ця птиця під час приготування виділяє багато жиру. Завдяки цьому, картопля просочується і виходить неймовірно смачною.

Для приготування вибирайте молоду качку, тоді м’ясо вийде м’яким і ніжним. Якщо стара птиця, то навіть при довготривалому гасінні буде жорсткувата.
Інгредієнти:
- паста томатна – 3 ст. ложки;
- качка – тушка;
- сіль;
- картопля – 2400 г;
- перець чорний;
- лавр – 3 аркуша;
- морква – 2 шт.;
- олія соняшникова;
- цибуля – 3 головки.
Приготування:
Подрібнити качку. Нарізати порційними шматками.
Помістити на сковорідку. Прожарити.
Нашаткувати цибулинки. Потрібні півкільця.
Моркву нарізати брусками.
Перемістити качку в каструльку.
У сковорідку закинути овочі. Загасити.
Влити томатну пасту. Перемішати.
Порубати на шматки картоплю.
Закинути до качки.
Підсолити.
Посипати перцем.
Закинути лаврушку.
Перемістити засмажку до картоплі. Перемішати.
Залити водою. Рідина повинна покрити продукти повністю.
Накрити кришкою.
Тушкувати близько години.